100 bieren op de tap, zegen of zorgenkindje

Honderd vaten bier aangesloten ofwel 10.000 glazen bier klaar om getapt te worden. Daarbij gaan we er van uit dat het (hopelijk) 20 litervaten zijn. Duizenden glazen bier in de aanslag dat vraagt nog al wat aan investeringen en hoe verdien je die investering zo zeker mogelijk terug. Want elk glas bier wat weggespoeld moet worden omdat het niet meer lekker is, is een regelrechte kostenpost en desinvestering.

Koelen is maar een deel van de oplossing 

Het investeren in een gekoelde ruimte waar de vaten in staan is een van de meest bekende oplossingen om de duizenden glazen bier langer lekker te houden. Het koelen is ook een noodzaak om de bieren ook netjes te kunnen tappen. Want de meeste bierkoelingen zoals die traditioneel bekend zijn, de vaten in de kelder met doorloopkoeling en bij behorende lange bierleidingen. Worden nauwelijks nog geplaatst.

Zelf bierleidingen reinigen, nog een deel van de oplossingen

Dat “zelf bierleidingen reinigen” moet met een korrel zout worden genomen. In de praktijk is het TappyClean die de bierleidingen voor u reinigt. TappyClean is het CIP biertap reinigingssysteem. CIP is de afkorting van het Engelse begrip Cleaning In Place. In goed Nederlands: geautomatiseerd reinigen van een productiedeel zonder dat het uit elkaar moet worden gehaald of verplaatst. Dat is dus ook exact wat TappyClean voor u doet. Moeiteloos en zonder gereedschap of kennis van zaken biertap reinigen.

Het laatste deel van de oplossing

Dat vertellen wij graag tijdens de demo van TappyClean. Bel ons op wij komen graag op de koffie.